40 dagen hier & nu, doe je mee?

Gepubliceerd door Maarten op

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor komende 40 dagen tijd.

Landelijk wordt er een online en Coronaproof 40 dagenproject aangeboden ’40 dagen hier & nu’. Zie de website. We hebben als kerk besloten om hieraan mee te doen. Ook jij kunt meedoen. Wat aangeboden wordt is het volgende:

Prekenserie

We volgen in onze prekenserie de 8 levenslessen (spiritual disciplines) van het project. Zo preekt ds. Arnout Francke op zondag 21 februari over ‘erop uit gaan’ , en ds. Jasper Klapwijk op 28 februari over ‘tot zegen zijn’.

Bijbelleesrooster

Wil je in je dagelijkse bijbellezing meelezen met de de thema’s waar zondags ook over gepreekt wordt, dan kun je hier week 1 en 2, week 3 en 4, week 5 en 6 en week 7 en 8 van het bijbelleesrooster downloaden. Print het uit, leg het in je bijbel en plan elke dag tijd in voor de bijbellezing.

Dagelijkse podcast

Bij dit project hoort een dagelijkse podcast. Elke dag een bezinningsmoment van zo’n 5 minuten. Je kunt de podcast op verschillende manieren krijgen:

Materiaal voor de kringen

Bij dit project is ook materiaal voor de kringen gemaakt. Als de eerste twee preken in de serie gehouden zijn (over ‘erop uitgaan’ en ‘tot een zegen zijn’) kun je daar als kring of klein groepje verder over nadenken. Dat kan aan de hand van dit materiaal te vinden onder preekbesprekingen.

Voor de kinderen

Voor iedere week is er een filmpje voor de kinderen. De kinderen kunnen dus ook helemaal meedoen tijdens dit project.

Je kan hier ook de kindermomentfilmpjes bekijken de bij de desbetreffende preek horen:

  • Filmpje voor 28 maart: Bidden
  • Filmpje voor 21 maart: Leren
  • Als je een van de oudere filmpjes nog eens wilt zien dan kan je die aanvragen via communicatie@ichthuskerkdenhaag.nl

Een tweede dienst

Bij het project hoort ook elke zondag een online-viering, die je als tweede dienst op de zondag zou kunnen gebruiken (of als eerste natuurlijk). Die vieringen zijn te volgen via https://pasen2021.lpbmedia.nl/ (incl gebarentolk). (Op zondag 21 en 28 maart is ds Jasper Klapwijk de voorganger). We hopen dat deze aanpak een beetje helpt om ondanks het feit dat we deze belangrijke periode niet echt samen kunnen vieren, we toch samen op weg kunnen zijn naar Pasen.