Alphacursus

In de Ichthuskerk start in het nieuwe jaar op donderdag 10 maart de Alpha-cursus , een leer- en ontmoetingscursus voor iedereen. Deze cursus is een samenwerking van een aantal Scheveningse kerken. De eerste avond is een inloopavond waarin iedereen welkom is en geproefd kan worden wat deze cursus inhoudt. 

De Alpha-cursus geeft heldere en aansprekende uitleg over het christelijk geloof en is met name bedoeld voor mensen die wel eens wat meer willen weten over het geloof of die wel eens met levensbeschouwende vragen zitten als ‘is dit het nou?’ of ’is er meer’?. Je hoeft niet christelijk te zijn om meer over het geloof te willen weten. Het kan je helpen antwoord te krijgen op deze belangrijke vragen waar je mogelijk al jaren meer worstelt. Het geeft de deelnemers bovendien mooie en waardevolle ontmoetingen waarbij door de gesprekken, en de gezelligheid van een hapje, een ieder meer inzicht kan krijgen in zijn/haar zoektocht.

Kortom: Eten, ontmoeten, praten, lachen, leren en luisteren! De cursus is vrijblijvend en gratis.

De Alpha-cursus is iets voor jou als je:

  • Meer wilt weten over het christelijk geloof
  • Wilt weten of er meer is tussen hemel en aarde
  • Nieuwe mensen wilt ontmoeten
  • Je kennis over het christelijk geloof wilt opfrissen

Op de cursus worden verschillende thema’s van het christelijk geloof besproken, zoals:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • Hoe relevant is het christelijk geloof?
  • Hoe leidt God ons?

Op de Alpha-cursus maak je in tien weken tijd kennis met het christelijk geloof. Wekelijks kom je als groep bij elkaar. De cursus start meestal met een gezellige maaltijd. Na het eten luister je naar een boeiende inleiding over het christelijk geloof. Daarna praat je in kleine groepjes door.

De cursus duurt tien avonden en een zaterdag. De cursus is gratis.

We gaan starten 10 maart 2022 om 19:00 uur (inloop vanaf 18:45 uur). De cursus wordt gegeven op een donderdag. Als je interesse hebt kun je een mailtje sturen en krijg je alvast meer informatie. De eerste avond zal in ieder geval een inloopavond zijn, waarop je kunt proeven hoe de cursus is. Op basis daarvan kun je beslissen of je vaker wilt komen.

Van harte welkom!

Contactpersoon: ds. Jasper Klapwijk
Telefoonnummer: 06-188 500 50
Emailadres: alpha@ichthuskerkdenhaag.nl

www.alpha-cursus.nl