Schoenendoosactie dankdagdienst

Gepubliceerd door Maarten op

Als Ichthuskerk sluiten we ons aan bij de traditie om op de eerste woensdag in november een speciale dankdienst te organiseren (Dankdag voor gewas en arbeid). Wij organiseren deze dienst samen met de Fransen Kerk in Voorburg en de Morgensterkerk in den Haag Zuid. Dit jaar wordt de dienst gehouden in de Franse Kerk, Franse Kerkstraat 24, in Voorburg. De dienst, die begint om 19.30 en ongeveer een uur duurt, staat onder leiding van ds. Bart Noort.
Voor deze dienst sluiten we aan bij de schoenendoosactie van Actie4kids. Dit houd in dat kinderen/volwassenen een schoenendoos vullen met spulletjes voor kinderen in de landen: Sierra Leone, Malawi, Togo, Roemenië, Moldavië en er worden schoenendozen gestuurd naar vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden.

Hoe

  1. Zorg voor een normale maat schoenendoos( +-19x52x12 cm). De organisatie wil namelijk dat elk kind een even groot cadeau krijgt. Te grote schoenendozen moeten daarom helaas in het verwerkingscentrum vervangen worden door kleinere dozen.
  2. Versier de doos en het deksel of beplak het met cadeaupapier (de doos niet inpakken!)
  3. Bedenk of je de doos wilt maken voor een jongen of een meisje en voor welke leeftijd: Kruis op de bon de juiste leeftijd aan: 2-4 jaar, 5-9 jaar of 10-14 jaar. Knip de bon uit en plak hem daarna bovenop de doos. De bon is te vinden in de bijlage.
  4. Vul de doos aan de hand van de checklist uit de bijlage. Natuurlijk worden er alleen spullen in de doos gestopt die nog goed zijn en die zelf ook leuk zijn om te krijgen.
  5. Plak de doos niet dicht maar doe er een (post)elastiek omheen.
  6. Maak € 5,- over voor elke doos die gevuld is (zie verderop het rekeningnummer)Of stop het geld in een envelop. Noteer op de envelop hoe de betaling is gedaan en voor hoeveel dozen. Stop dan de envelop onder het elastiek bovenop de deksel.
  7. Lever de doos op 6 november (dankdag) in bij de kerk.

Rekeningnummer

Het geld kan overgemaakt worden naar IBAN: NL83 INGB0000334243 t.n.v. ‘Stichting Global Aid Network Holland’ o.v.v. Actie4Kids of BIC: INGBNL2A

Hier kan ook geld naar overgemaakt worden als u wel financieel wilt bijdragen aan de stichting, maar niet een schoenendoos wilt vullen. Doe het dan o.v.v. Actie4Kids gift.
Hier vindt u de actiefolder.

Categorieën: Activiteiten