Kerken vieren samen Hemelvaartsdag

Gepubliceerd door Maarten op

Een groep Haagse kerken viert Hemelvaartsdag dit jaar gezamenlijk in de Bethelkerk Scheveningen. De kerkdienst wordt georganiseerd met het Missionair Platform Den Haag. In dit platform werken verschillende kerken uit de regio met elkaar samen.


Ds. Jasper Klapwijk zal dit jaar de verkondiging verzorgen. Verschillende andere voorgangers werken ook mee aan de kerkdienst. De muziek wordt verzorgd door de band Elim en organist Marcel van Duijvenvoorde. Er is een crèche en een programma voor kinderen.
Al een aantal jaar wordt deze gezamenlijke viering op Hemelvaartsdag georganiseerd. Het is altijd een goedbezochte en feestelijke kerkdienst. Ook dit jaar belooft het weer een feest te worden op donderdag 18 mei.


Thema – Jezus en de draak
Als Lucas de hemelvaart beschrijft is het een rustig plaatje: Jezus wordt opgenomen, er schuift een wolk tussen, en dat was het. Bij Johannes vinden we in zijn boek Openbaring een heel ander plaatje: Jezus wordt weggerukt naar de hemel en ontkomt zo aan een grote verslindende draak. Zijn aankomst in de hemel leidt tot een oorlog in de engelenwereld, en die strijd heeft weer grote gevolgen voor ons hier op aarde. In de gezamenlijke viering op Hemelvaartsdag gaan we dat visioen uit Openbaring 12 beter bekijken. We krijgen een blik achter de schermen van de geschiedenis, en er blijkt alle reden om vol hoop en vreugde hemelvaart te vieren.

Praktische informatie
Datum: Donderdag 18 mei 2023
Tijd: 10.00 uur
Locatie: Bethelkerk Scheveningen
Adres: Jurriaan Kokstraat 175
Info: www.missionairplatformdenhaag.nl

Bereikbaarheid
Fiets: Naast en achter de kerk is er een fietsenstalling
Openbaar vervoer: Tramlijn 1 en buslijn 22 hebben een halte bij de ingang van de kerk (halte Keizerstraat)
Auto: Rondom de kerk is het vanaf 10.00 uur betaald parkeren.

Mensen die slecht ter been zijn kunnen voor de deur van de kerk uitstappen, maar als je de auto wilt parkeren moet je soms even naar een plek zoeken of kiezen voor de parkeergarage bij de Hoogvliet in de Badhuisstraat.

Categorieën: Nieuws