Ichthuskerk volgt landelijk advies CIO

Gepubliceerd door Maarten op

Vanaf 26 september schaft de Ichthuskerk de 1,5 meter af. Daarmee volgen wij het advies van de interkerkelijke Contact in Overheidszaken (CIO).

Geen coronapas, wel apart vak

We gaan niet werken met een coronapas. Wel komt er een apart vak waar mensen kunnen gaan zitten die wel 1,5m afstand willen of moeten houden. We denken hierbij aan kerkleden die (nog) niet zijn gevaccineerd of die vanwege een kwetsbaardere gezondheid liever het zekere voor het onzekere nemen.

Wat betekent dit concreet voor de komende tijd

  • Aanmelden voor een kerkdienst hoeft niet meer.
  • Wel blijven de basisregels staan: geen handen schudden, ontsmetten bij binnenkomst, thuisblijven als je (verkoudheids)klachten hebt, etc. Dit in lijn met alle (overheids)adviezen.
  • De stoelen linksvoor zijn gereserveerd voor mensen die wel 1,5m afstand willen of moeten houden.
    • De mensen die graag gebruik willen maken van het speciale vak waar 1,5m afstand gehouden wordt, willen we vragen om dit bij ons aan te geven (mail naar Deborah Stam-Lassche). We kunnen dan een inschatting maken van de ruimte die hiervoor de komende tijd nodig is. Als u verder over dit specifieke onderwerp vragen of tips heeft kunt u dat natuurlijk ook laten weten.
  • Koffiedrinken is weer mogelijk (indien het weer het toelaat wel het liefst buiten).
  • Er wordt hard gewerkt aan het opnieuw inrichten van het podium, en het opnieuw plaatsen van de camera’s, maar daar zal wel wat tijd overheen gaan.
Categorieën: Nieuws