Wat voor kerk zijn we?

Net als in heel veel andere kerken staat Jezus centraal in onze kerk. We geloven dat hij de Zoon van God is en proberen met elkaar zijn boodschap van liefde en genade in ons leven toe te passen. Hier lees je meer over wat we geloven.

We zijn met ons geloof bezig door in de kerkdiensten, op kringen en persoonlijk te bidden, in de bijbel te lezen en met elkaar te praten. Maar we steken ook de handen uit de mouwen om anderen te helpen. We willen een open gemeenschap zijn, waar iedereen van harte welkom is.

Hoewel we een jonge en open stadskerk zijn, staan we ook in een eeuwenoude traditie van christelijke kerken. We zijn een orthodoxe gemeente. Dat betekent dat we de bijbel zien als het Woord van God, waaruit wij als gemeente en individuen willen leven. Onze gemeente is bovendien gereformeerd en maakt deel uit van het kerkverband van de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt.

We werken op allerlei manieren samen met andere kerken in Den Haag, bijvoorbeeld via de samenwerkingsverbanden Groot Den Haag en Den Haag in Beweging voor Jezus Christus.

Het jaarplan 2020 van de Ichthuskerk kunt u hier bekijken: Jaarplan 2020